news_thumbnail

5 echipaje se lupta la Transilvania Rally pentru puncte in Cupa Suzuki

July 30, 2020

"Echipajele din Cupa Suzuki se vor lupta în acest weekend pentru puncte şi premiile în bani la Transilvania Rally, etapa a doua din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2017. La startul etapei de la Cluj vor fi cinci echipaje, patru dintre ele fiind la primul sezon în competiţia monomarcă în care se concurează cu modelul Swift Sport.

Cu aproape 160 km, împărţiţi în 14 probe speciale, etapa de la Cluj este cea mai lungă din calendarul competiţional. Vineri, 5 mai, în prima zi a raliului sunt programate 4 probe speciale, iar restul de 10 se vor desfăşura sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 09:00.

După prima etapă a sezonului, desfăşurată la Braşov, Bogdan Vrabie este lider în Cupa Suzuki cu un total de 30 de puncte. Andrei Gîrtofan a adunat 26 de puncte în cursa de casă şi se află pe locul secund în clasamentul Cupei Suzuki, iar Dănuţ Budai ocupă poziţia a treia cu un total de 23 de puncte.

""Prima etapă a fost una de acomodare pentru noi. Am încercat să găsim cele mai bune setări pe asfalt şi să ne reintrăm în ritm după o perioadă de pauză. La Transilvania Rally obiectivul nostru este să terminăm cât mai sus în clasamentul Cupei Suzuki, dar şi la clasa 9"", a spus Bogdan Vrabie, primul lider în Cupa Suzuki din 2017.

În plus, faţă de etapa de la Braşov, la start mai sunt echipajele Radu Necula/Adrian Temeş şi Ionel Rus/Dorin Costea. Radu Necula a concurat şi anul trecut în competiţia monomarcă, asigurându-şi titlul de vicecampion la finalul anului, iar Ionel Rus participă în premieră la Cupa Suzuki în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop."