news_thumbnail

Artizanii României

December 21, 2021

Tradiția japoneză a calității întâlnește tradiția populară romănească într-un nou serial documentar online – “Artizanii României”

Suzuki este partenerul comunității online “La Blouse Roumaine” în lansarea unei noi platforme de content – “Artizanii României”, o platformă destinată recuperării și readucerii în contemporaneitate a meșteșugurilor tradiționale românești.

Platforma va găzdui 12 episoade, fiecare dintre acestea spunând povestea extraordinară a unui artist a cărui pasiune împletită cu voință a asigurat supraviețuirea unei tradiții de creație, a unui meșteșug ale cărui origini se pierd în negura timpului. Episoadele vor fi publicate lunar, timp de un an, o atenție deosebită fiind acordată documentării dar și calității producției video, scopul autorilor acestei platforme fiind să realizeze un produs media a cărui valoare oglindește calitatea subiectului comunicat.

Suzuki va fi partenerul fidel al echipei de filmare în toate peregrinările sale prin țară, aducând tradiția populară mai aproape de publicul contemporan.

În primul episod, disponibil deja online pe artizaniiromaniei.ro si pagina de Facebook Suzuki Romania, echipa de filmare împreună cu noul Suzuki Vitara au vizitat comuna Stoenești, în județul Vâlcea, pentru a spune povestea Cristinei Niculescu – un artizan a cărui muncă susținută timp de 20 de ani a permis supraviețuirea unui produs românesc mitic, surprins în nenumărate opere populare – borangicul.  Motivul pentru care am ales să debutăm cu această poveste e că în egală măsură această alegere reflectă povestea companiei Suzuki – un lucru mai puțin cunoscut despre istoria sa este că a început cu producția de războaie de țesut.

Următoarele episoade vor prezenta alte modele Suzuki, ce ne vor purta pe alte drumuri ale României, către noi întâlniri cu artizani de poveste.

“Participarea în proiectul Artizanii României a fost o decizie ușoară pentru noi, pentru că două dintre principiile importante ale Suzuki sunt sustenabilitatea și armonia. Pe de o parte, intreaga filosofie de producție a Suzuki e ancorată în folosirea echilibrată a resurselor și în respectul pentru mediu. Pe de cealaltă parte, credem că o societate aflată în armonie este în pas cu evoluția tehnologică, dar în același timp protejează tradițiile, pentru a construi un viitor sustenabil”, ne-a spus Nicoleta Gerea, Office Leader Suzuki România.