news_thumbnail

Campionul in Cupa Suzuki se va decide la Raliul Harghitei

July 30, 2020

"După Cotnari Rally Iaşi, Radu Necula, Szabo Csongor, Peter Kelemen şi Alex Ardelean sunt piloţii care mai au şanse matematice la titlul din 2016 în Cupa Suzuki, iar după cei 121,76 km de probă specială pe asfalt din Raliul Harghitei se va decide campionul din 2016.

După aplicarea regulii N - 1 (anularea celui mai slab rezultat din prima jumătate a sezonului), între primii doi clasaţi, Radu Necula şi Szabo Csongor, este o diferenţă de un singur punct, scor 169 la 168. Peter Kelemen, cu 156 de puncte, dar şi Alex Ardelean, cu 136 puncte, au şi ei şanse la titlu şi vor ataca pe fiecare kilometru pentru a-şi atinge obiectivul.

Raliul Harghitei va începe joi seara, 6 octombrie, de la ora 20:00 cu startul festiv din Piaţa Marton Aron, în Odorheiu Secuiesc. Vineri, 7 octombrie începând cu ora 15:00 sunt programate primele patru probe speciale, iar sâmbătă, de la ora 09:00, celelalte opt probe. Sosirea este prevăzută la ora 19:00 în Odorheiu Secuiesc.

""După unul dintre cele mai echilibrate sezoane din Cupa Suzuki, primii doi clasaţi sunt despărţiţi de un singur punct, iar următorii doi piloţi din clasament au şi ei şanse la titlu. Sunt sigur că va fi o luptă strânsă pe fiecare probă specială, mai ales că rezultatele din Cupa Suzuki valorează mult şi în lupta din clasamentul general pe echipe"", a spus Aurel Chirteş, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

În afara celor patru pretendenţi la titlu, în Cupa Suzuki la Raliul Harghitei vor mai lua startul Ioan Zarug şi Vlad Cosma, campionul de anul trecut, ceea ce va adăuga un plus de spectacol în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki.

""Lupta cu secundele în lumea sporturilor cu motor este fascinantă şi fiecare moment poate fi unul decisiv. Sunt încântat că Philips Automotive Lighting a fost şi anul acesta alături de piloţii din Cupa Suzuki şi că vom avea o etapă atât de disputată în finalul sezonului. Implicarea noastră în motorsport duce la îmbunătăţirea permanentă a produselor noastre, iar asta înseamnă un plus de siguranţă pe drumurile publice"", a spus şi Dragos Ciocârlan, Business Development Manager pentru România, Bulgaria şi Ungaria la Lumileds, partener oficial al Cupei Suzuki în 2016."