news_thumbnail

Joan Mir si Suzuki Ecstar castiga Titlul Mondial 2020

November 16, 2020

După o lungă așteptare de 20 de ani de la ultimul titlu cu Kenny Roberts Jr. în 2000, Joan Mir a adus titlul de Campion Mondial MotoGP înapoi la Suzuki!

Tânărul spaniol, aflat doar în al doilea sezon la clasa superioară, a avut o evoluție incredibilă cu echipa Suzuki Ecstar, în sezonul 2020, unul extraordinar și extrem de exigent. Mir caștigă mult râvnita coroană de campion cu o rundă înaintea cursei de încheiere a campionatului, datorită avantajului de 29 de puncte pe care îl are asupra celor mai apropiați concurenți după GP de la Valencia.

În acest weekend de Grand Prix pe circuitul Ricardo Tormo, echipa Suzuki Ecstar culege recompensele unui superb sezon 2020, în care rezultatele obținute de Joan Mir și Alex Rins l-au pus pe Suzuki pe drumul către „Triple Crown”: Campionatul Pilotilor, Campionatul Echipelor și Campionatul Constructorilor.

Campionatul Mondial din 2020 a făcut ca Suzuki să facă un cerc complet, sărbătorind succesul în ceea ce a fost un an important în istoria companiei:

  • Este cea de-a 100-a aniversare a Suzuki Motor Company.
  • Au trecut 60 de ani de când Suzuki a început să concureze.
  • Au trecut 20 de ani de la ultimul titlu de Campionat Mondial din clasa premier.

Campionatul Mondial al Pilotilor este al 16-lea titlu pentru Suzuki și al 2-lea pentru Joan Mir, după titlul sau la clasa Moto3 în 2017. Mir este al 10-lea pilot din istorie care a câștigat un titlu cu Suzuki luând în considerare toate categoriile, și al 7-lea la clasa 500cc / MotoGP.

Este, de asemenea, o zi istorică și importantă pentru echipa Suzuki Ecstar, deoarece devine prima echipă din istoria Suzuki care câștigă Campionatul Mondial al Echipelor.

Toshihiro Suzuki - Președintele Suzuki Motor Corporation:

„Aș dori să felicit și să-mi exprim recunoștința echipei Suzuki Ecstar și Joan Mir pentru câștigarea Campionatului Mondial MotoGP într-un sezon fără precedent și atat de dificil din cauza situației COVID-19 în 2020. De asemenea, lui Alex Rins, care a parcurs un campionat extraordinar, fiind încă în lupta pentru locul doi.

„Aceasta este cea de-a 100-a aniversare a Suzuki și, în acest an memorabil, am câștigat campionatul MotoGP, care este cea mai înaltă competiție de motociclete din lume. Divizia de motocicletele pentru Suzuki este una dintre sectoarele cheie cu care seniorii nostri au început și au continuat să le dezvolte de-a lungul multor ani.

"Aș dori să mulțumesc tuturor clienților, fanilor și dealerilor care au încurajat și susținut întotdeauna Suzuki, precum și tuturor furnizorilor și sponsorilor care ne-au sprijinit. De asemenea, doresc să mulțumesc membrilor echipei noastre, piloților și, în plus, tuturor angajaților care au susținut această activitate in Japonia.

„De la revenirea in MotoGP, sunt foarte mândru de echipa care a depășit diferite greutăți, a făcut progrese constante an de an și a devenit în cele din urmă campioană, fiind un inceput minunat pentru urmatorii 100 de ani Suzuki.”