news_thumbnail

Suzuki a lansat noul S-CROSS

December 7, 2021

Suzuki a prezentat in noiembrie, în premieră mondială și ulterior locală, noul S-CROSS. Noul autoturism îmbină designul îndrăzneț caracteristic SUV-ului cu elemente care asigură un confort deosebit, oferind astfel o experiență de condus excepțională și, în același timp, ecologică, alături de funcții avansate de siguranță și conectivitate. În plus, ca o continuare a demersurilor în direcția protejării mediului, Suzuki a anunțat că, începând cu anul viitor, își va extinde gama de modele strong hybrid pe piața europeană.


Noul S-CROSS este cel mai recent model din gama SUV 4WD pe care Suzuki o dezvoltă de peste 50 de ani încoace. „Îndrăzneț, sofisticat, versatil”. Noul S-CROSS este un SUV care oferă toate aceste trei concepte la un nivel foarte înalt”, a declarat la premiera mondială Shigeru Aoyama, Chief Engineer Suzuki.


„Nevoile consumatorilor se schimbă constant, iar noul S-CROSS a fost special conceput pentru a răspunde provocărilor vieții cotidiene, fiind ideal pentru cei care doresc să depășească limitele și să treacă în următoarea etapă a vieții. Totodată, acesta este potrivit familiilor, datorită spațiului generos din interior si a multiplelor sisteme de siguranta reunite sub conceptul Suzuki Safety System, a declarat Nicoleta Gerea, General Manager Suzuki România.


Designul îndrăzneț reflectă din toate unghiurile silueta impunătoare a unui SUV robust. Grila frontală de culoare neagră, farurile și stopurile ascuțite echipate cu tehnologie LED cu 3 puncte de iluminare puternică și arcurile pătrate ale roților, alături de garniturile argintii de pe față și spate construiesc natura plină de forță și vitalitate a noului SUV S-CROSS.


S-CROSS dispune de o tehnologie de control sofisticată. Motorul turbo BOOSTERJET de 1,4 litri cu injecție directă, cuplu mare și sistem mild hybrid SHVS de 48 V, este eficient și plin de forță. Elemente precum sistemul ALLGRIP SELECT 4x4, afișajul audio de 9 inci și o serie de tehnologii avansate de siguranță facilitează o experiență de condus plăcută și relaxantă.


Interiorul are un design tridimensional care se potrivește caracterului unui SUV puternic, cu un spațios generos care poate găzdui confortabil 5 adulți. Portbagajul are o capacitate de 430 de litri, oferind o versatilitate excelentă pentru diferite activități, în timp ce plafonul panoramic cu deschidere mare sporește plăcerea din timpul călătoriei.


Noul S-CROSS va fi produs la Magyar Suzuki din Ungaria și va fi vândut în Europa la sfârșitul acestui an.


Suzuki Motor Corporation


Suzuki Motor Corporation a fost înființată în 1920 și a sărbătorit anul trecut 100 de ani de existență. Specializată în mașini compacte și SUV-uri, domeniul de activitate al companiei acoperă automobile, motociclete și motoare exterioare, vândute în 206 de țări din întreaga lume. Business-ul cu automobile a început în 1955 și a înregistrat până în prezent vânzări totale de 75 de milioane de vehicule în 181 de țări. În încercarea de a avea o amprentă de carbon neutră, compania intenționează să introducă vehicule electrice până în 2025, alături de consolidarea gamei sale de modele hibride. În plus, compania își propune să atingă pragul de zero emisii de CO2 în timpul producției până în 2050.