news_thumbnail

Suzuki a lansat noul Swift in Japonia!

July 30, 2020

"Suzuki Motor Corporation a lansat noul Swift în Japonia, modelul fiind disponibil la vânzare începând cu data de 4 ianuarie 2017.

Swift, modelul compact emblematic produs de Suzuki, s-a vândut în peste 5,3 milioane de unităţi de la lansarea sa în 2004 şi este unul dintre modelele legendare din gama Suzuki.

Cu un stil distins, dar şi sportiv în acelaşi timp, noul Suzuki Swift este disponibil cu sistemul hibrid SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), cu motorul DUALJET de 1,2 litri şi a fost construit pe noua platformă “HEARTECT”, una foarte rigidă şi extrem de uşoară. Noul Suzuki Swift marchează o evoluţie majoră faţă de modelul anterior şi vine cu îmbunătăţiri la toate capitolele.

Versiunea RS, disponibilă pe piaţa din Japonia, este echipată cu motorul turbo cu injecţie directă 1.0L BOOSTERJET şi o cutie automată cu şase trepte, ceea ce oferă performanţe excelente la condus, o acceleraţie puternică şi un consum eficient de combustibil.

Pachetul opţional “Safety Package” este disponibil pe toate versiunile lansate în Japonia, cu excepţia nivelului XG, şi include în premieră sistemul Dual Sensor Brake Support (DSBS), sistem care cu ajutorul unei camere şi a unui senzor laser monitorizează traficul din faţă şi acţionează pentru prevenirea unei coliziuni, plus sistemul de asistenţă a farurilor care schimbă automat de pe faza mare pe faza mică la întâlnirea cu un alt vehicul indiferent de sensul pe care circulă.

Acest pachet include şi sistemul de reglaj adaptiv al vitezei (ACC) care menţine, printre altele, o anumită distanţă faţă de vehiculul din faţă. Noul Swift vine cu îmbunătăţiri majore în ceea ce priveşte sistemele de siguranţă.

Noul Suzuki Swift va fi prezentat oficial la nivel global în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, în echipările specifice pentru această piaţă."