news_thumbnail

Suzuki, Daihatsu, Toyota și CJPT vor introduce minifurgonetele comerciale electrice în anul 2023

August 30, 2022

—Ca parte a contribuției la obținerea neutralității emisiilor de carbon—


Suzuki Motor Corporation
Daihatsu Motor Co., Ltd.
Toyota Motor Corporation
Commercial Japan Partnership Technologies Corporation

Tokyo, Japonia, 19 iulie 2022—Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Daihatsu Motor Co., Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) și Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) au anunțat că au decis să colaboreze pentru introducerea pe piață a mini-vehiculelor electrice comerciale(BEV) în AF2023, pentru a contribui la obținerea neutralității emisiilor de carbon.

Vehiculele acoperă zone accesibile doar acestora datorită dimensiunilor reduse și sunt importante în sprijinirea logisticii de ultimă oră. Au devenit atât de importante încât acoperă aproximativ 60% din totalul parcului de vehicule comerciale, făcându-le un tip de vehicul capabil să contribuie semnificativ la atingerea neutralității emisiilor de carbon dacă procesul de electrificare avansează.

Cu toate acestea, o problemă majoră în susținerea electrificării vehiculelor mini-comerciale este legată
de o serie de dificultăți generale la nivel social, inclusiv costurile mai mari ale vehiculelor electrice, costurile legate de infrastructura de încărcare și timpul de încărcare (timpul de repaus în care vehiculele și marfa sunt oprite).

În aceste circumstanțe, pentru a realiza o mini-furgonetă comercială BEV accesibilă, care întrunește nevoile de utilizare ale clienților comerciali, CJPT va participa la planificare, iar Suzuki, Daihatsu și Toyota vor dezvolta împreună un sistem BEV potrivit pentru un astfel de tip de vehicul.

Mai exact, Suzuki și Daihatsu vor contribui cu expertiza lor în fabricarea vehiculelor compacte, iar Toyota în procesul acestora de electrificare.

Mini-furgoneta comercială BEV dezvoltată de cele patru companii va fi folosită de parteneri în proiecte de implementare socială în Prefectura Fukushima și Tokyo.

Suzuki, Daihatsu, Toyota și CJPT vor continua să încurajeze eforturile de realizare a neutralității emisiilor de carbon prin furnizarea de mijloace de transport sustenabile.