news_thumbnail

Suzuki încheie un acord pentru dezvoltarea în comun a unei platforme pentru vehicule electrice autonome cu Applied EV

April 5, 2023

Blanc Robot™ de generația 5 aparținând Applied EV

Suzuki Motor Corporation (denumită în continuare „Suzuki”) a semnat un memorandum de înțelegere cu Applied Electric Vehicles Ltd (sediu social: Australia, CEO: Julian Broadbent, denumită în continuare „Applied EV”) pentru dezvoltarea unei platforme pentru vehicule electrice autonome.

Applied EV este o societate tehnologică australiană cu capabilități superioare în domeniul programelor informatice și electronicii pentru vehicule autonome finite. Suzuki a încheiat un acord în septembrie 2021 și a investit în Applied EV în 2022, iar de atunci evaluează posibilitatea de colaborare.

În cadrul proiectului de dezvoltare în comun, platforma pentru vehicule autonome aparținând Applied EV, Blanc Robot™, va fi integrată în șasiul tip scară al vehiculului 4WD Jimny de la Suzuki, cu electrificare realizată de Applied EV și cu control asigurat de sistemul central de control Digital Backbone™ aparținând acesteia din urmă. Cele două societăți intenționează să lanseze Blanc Robot™ în producție și să dezvolte modele de afaceri pentru a extinde adoptarea vehiculelor electrice autonome și a crește notorietatea mărcii.

Anterior încheierii acordului, Suzuki a efectuat investiții suplimentare în Applied EV prin fondul corporativ cu capital de risc al Suzuki, Suzuki Global Ventures. Cele două societăți își vor consolida în continuare relația și vor promova mobilitatea de generație următoare.

Datele Applied EV

● Sediu social: Melbourne, Victoria, Australia

● Activitate comercială: Dezvoltare și furnizare de programe informatice în domeniul mobilității

● Reprezentant (CEO): Julian Broadbent

● Înființare: 2015

● Tehnologii: Cunoscut sub denumirea de Digital Backbone, sistemul de control al vehiculului aparținând societății Applied EV perfecționează caracteristicile vehiculului și capacitatea globală a software-ului, reducând, în același timp, complexitatea hardware-ului și costul total al vehiculului. Applied EV oferă, de asemenea, Blanc Robot, un vehicul autonom care poate fi configurat pentru multiple utilizări comerciale, de la transport rutier pentru livrări, cum ar fi produse alimentare și colete, până la logistică industrială în afara șoselei (off-road).

● Site web: appliedev.com