news_thumbnail

Suzuki initiaza exploatarea fabricii de biogaz

July 4, 2024

Suzuki inițiază exploatarea fabricii de biogaz de la uzina Manesar din India și contribuie la reducerea emisiilor de carbon prin prelucrarea ierbii Napier și a deșeurilor alimentare

Filiala indiană a Suzuki Motor Corporation, Maruti Suzuki India Ltd. (MSIL), a pus în funcțiune o instalație pilot pentru producerea și purificarea biogazului la uzina Manesar din Haryana, India.

Această instalație generează biogaz din iarbă Napier, o iarbă perenă din familia Poaceae, cultivată în incinta fabricii Manesar, iar pe lângă aceasta folosește și deșeuri alimentare de la cantina fabricii. Gazul purificat va fi utilizat pentru gătit  în cadrul cantinei fabricii, precum și în procesul de producție. Reziduurile vor fi utilizate ca îngrășământ organic pentru horticultura internă.

Se preconizează că instalația va produce 0,2 tone de biogaz pe zi, ceea ce va rezulta în reducerea anuală a aproximativ 190 de tone de CO2.

MSIL a promovat utilizarea energiei regenerabile în India sub diferite forme, cum ar fi instalarea de panouri solare la fiecare fabrică și utilizarea energiei electrice verzi.

Maruti Suzuki va investi un total de 4,5 miliarde de rupii (aproximativ 7,9 miliarde de yeni) în inițiative legate de energia regenerabilă pe parcursul a trei ani începând cu anul fiscal 2024. Suzuki va continua să depună eforturi pentru o societate neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, reducând impactul asupra mediului prin inițiativele sale în domeniul energiei regenerabile.