news_thumbnail

Suzuki lansează Suzuki Global Ventures, un fond de capital de risc destinat start-up-urilor ce vor să facă diferența

October 7, 2022

Suzuki Motor Corporation (denumită în continuare „Suzuki”) anunță lansarea Suzuki Global Ventures (denumită în continuare „SGV”), cu sediul în Silicon Valley (SUA), un fond de capital de risc corporativ fondat în octombrie 2022.

Suzuki a lansat SGV pentru a dezvolta produse și servicii inovatoare de care societatea are nevoie. Vom accelera activitățile de co-creare între Suzuki și start-up-uri și vom pune în aplicare noi business-uri și modele de business.

Prin desemnarea SGV drept punct de acces al ecosistemului start-up-urilor, ne propunem să facem investiții care vor aborda problemele cu care se confruntă clienții și societatea, nu numai în Japonia, ci la nivel global, inclusiv în Statele Unite și India.

De asemenea, dorim ca SGV să contribuie la dezvoltarea unui ecosistem de colaborare și inovare între marile corporații și start-up-uri.

Mesaj din partea președintelui, Toshiro Suzuki

„Și Suzuki și-a început călătoria din postura unui start-up axat pe fabricarea de mașini de țesut, în 1920. Povestea datează de atunci când fondatorul nostru, Michio Suzuki, a creat o pedală inovatoare, ușor de folosit pentru mașinile de țesut, în speranța de a-și ajuta mama care trebuia să muncească din greu în fiecare zi.

Încă de la înființare, am făcut o adevărată misiune din a servi societatea, punându-ne în pielea clienților și înțelegându-le punctul de vedere. Rădăcinile noastre rămân neschimbate.

Prin SGV, așteptăm cu nerăbdare să facem aceiași pași în abordarea problemelor sociale prin colaborarea și inovarea cu start-up-urile care împărtășesc misiunea Suzuki.”

Schița unui fond de capital de risc corporativ, Suzuki Global Ventures

Nume: Suzuki Global Ventures (SGV) (registered name: Suzuki Global Ventures, L.P.)

Înființare: October 2022

Suma investiției: 100 milioane dolari americani

Domenii de investiții: Sustenabilitate (Mobilitate / Neutralitate emisii carbon / Agritech) / Healthtech / Industry 4.0 / DX / Fintech etc.

Tipuri de investiții: Direct and VC fund investments

Manager fond: World Innovation Lab (WiL)

Website: https://suzukiglobalventures.com/en

Despre World Innovation Lab (WiL)

World Innovation Lab (WiL) este o firmă de capital de risc cu care colaborează corporații globale și entități guvernamentale de top din Japonia și Asia. Cu birouri în Palo Alto, California și Tokyo, misiunea firmei este de a servi ca o punte între start-up-uri și corporații din Statele Unite și Asia, cu un accent deosebit pe Japonia.

WiL își susține companiile din portofoliu prin stabilirea de parteneriate corporative care să permită start-up-urilor din SUA și Europa să se extindă la nivel global, iar start-up-urile japoneze să inoveze și să se globalizeze.

WiL investește în tehnologie emergentă, care cuprinde fintech, insurtech, automatizare și productivitate, securitate cibernetică, infrastructură cloud, instrumente pentru dezvoltatori, tehnologie medicală și sustenabilitate.

WiL investește, de asemenea, în fonduri de risc excepționale și își sprijină LP-urile în eforturile de investiții corporative. Pentru mai multe informații, vizitați wilab.com.