news_thumbnail

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota si Mazda au ajuns la un acord pentru dezvoltarea in comun a specificatiilor tehnice cu privire la viitoarea generatie de sisteme de comunicatie pentru automobile

May 6, 2021

– Sistemele de comunicație vor fi standardizate pentru adoptarea rapidă a serviciilor online, mai sigure și mai performante –

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) și Mazda Motor Corporation (Mazda) au ajuns la un acord să dezvolte împreună specificații tehnice pentru sistemele de comunicație pentru automobilele din generația următoare. De asemenea, se va promova folosirea comună a acestora, prin utilizarea de servicii online care conectează automobilele și societatea, cu scopul de a crea atractivitate, valoare și servicii standardizate pentru adoptarea rapidă a serviciilor online mai sigure și mai convenabile.

În cazul programului CASE (conectat, autonom/automat, partajat și electric), despre care se spune că va aduce transformări majore în industria auto, se fac progrese rapide în domeniul conectivității, în ceea ce privește aspectele ce țin de comunicație, tehnologia datelor și afaceri, inclusiv servicii de tip Cloud, IoT, Big Data și AI. Producătorii de automobile dezvoltă în mod independent dispozitive de comunicații pentru vehicule și chiar și în cazurile în care sunt furnizate aceleași servicii online, cum ar fi funcțiile de operare la distanță, fiecare companie adoptă o abordare diferită în procesul de dezvoltare și de implementare a resurselor relevante.

Ca răspuns la aceste circumstanțe, companiile pot oferi clienților soluții online mai sigure și mai avantajoase, cât mai rapid posibil, prin abordarea unei strategii comune pentru dezvoltarea dispozitivelor de comunicații ale automobilelor, care sunt funcții de bază ale mașinii conectate:

  • alegerea unei soluții interne pentru dezvoltarea aplicațiilor și serviciilor;
  • atingerea unui nivel de eficiență mai ridicat;
  • accelerarea dezvoltării dispozitivelor de comunicații ale vehiculelor.

Fiecare companie se poate concentra mai mult pe dezvoltarea de aplicații și servicii pe această infrastructură comună prin urmarea aceleiași strategii.

Diagramă conceptuală a sistemului de servicii online

În acest moment, Suzuki, Subaru, Daihatsu și Mazda, în timp ce își încorporează propriile soluții în tehnologiile de comunicație de bază ale vehiculelor dezvoltate de Toyota, vor construi împreună sisteme pentru mașinile conectate de generație următoare, cu specificații comune de conectare de la vehicule la rețea și la centrul de comunicație principal. Ca rezultat, prin stabilizarea calității comunicației dintre acestea, va fi posibil să oferim clienților servicii online mai performante, cum ar fi apeluri mai clare între clienți și operatori și viteze de conexiune mai mari. În același timp, va fi posibil să se reducă timpii pentru dezvoltare ai fiecărei companii participante și să se simplifice funcționarea sistemului și actualizările de versiuni care includ funcții suplimentare, optimizând astfel resursele materiale și umane.

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota și Mazda vor lua în considerare în mod deschis colaborarea cu alți parteneri care împărtășesc aceleași idei în ceea ce privește dezvoltarea comună convenită în acest moment, continuând în același timp eforturile de a dezvolta servicii care să îmbunătățească viețile oamenilor și să rezolve problemele sociale.