news_thumbnail

Suzuki va extinde procesul de utilizare a energiei electrice din surse regenerabile în India

June 12, 2022

Facilitate de generare a energiei pentru SMG (furnizată de ReNew Power Private Limited)

Pentru a obține neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, Suzuki va crește nivelul de utilizare a energiei electrice de la surse regenerabile în fabricile sale de automobile din India.

În mai 2022, Suzuki Motor Gujarat Private Limited (SMG), o filială indiană a Suzuki, a devenit prima companie a grupului care a procurat energie electrică din surse regenerabile, prin utilizarea schemei Off-site Corporate PPA*, în care SMG obține energie electrică din surse externe.

*PPA înseamnă Power Purchase Agreement – RO: Contract de cumpărare a energiei electrice

Instalația de generare a energiei, care este un hibrid ce îmbină energie eoliană și energie solară (putere de generare: 17,6 MW), a fost instalat exclusiv pentru SMG de către ReNew Power Private Limited, o companie importantă de energie regenerabilă din India.

Cu această inițiativă, SMG așteaptă să reducă emisiile de CO2 cu aproximativ 59.000 de tone pe an. În plus, instalația de generare a energiei solare instalată de SMG la sediul său în 2018 generează 0,5 MW.

Filiala indiană a Suzuki, Maruti Suzuki India Limited (MSIL), a folosit energie electrică din surse regenerabile încă din 2014, când a introdus o instalație de generare a energiei solare în sediul Uzinei sale Manesar.

În Septembrie 2021, MSIL a extins instalația de generare a energiei solare (20MW) în incinta Uzinei Manesar, crescând puterea de generare la 26,3 MW. Cu această extindere, MSIL așteaptă să reducă emisiile de CO2 până la aproximativ 20.000 de tone pe an.

Panouri solare instalate deasupra curții de depozitare a Uzinei Manesar

În planul de management pe termen mediu, Suzuki vizează „zero” emisii de CO2 din producție în 2050. Vom continua să reducem emisiile de CO2 prin intensificarea utilizării energiei regenerabile, promovarea conservării acesteia și implementarea activităților zilnice de îmbunătățire a procesului.