news_thumbnail

Premiera mondială a conceptului EV eVX de la Suzuki

February 3, 2023

Premiera mondială a conceptului EV eVX de la Suzuki a fost făcută la Pavilionul Maruti Suzuki la Auto Expo 2023, care a avut loc în suburbiile Delhi, India, începând cu 11 ianuarie 2023.

eVX este un concept SUV complet electric derivat din primul EV strategic global al Suzuki.

Este programat să fie introdus pe piață până în 2025.

Suzuki oferă modele SUV precum Grand Vitara și S-CROSS în diferite țări din întreaga lume. eVX este un model BEV care combină ADN-ul puternic 4x4 al Suzuki cu caracteristicile avansate ale celor mai noi vehicule BEV. Exteriorul este conceput pentru a fi recunoscut instantaneu drept SUV marca Suzuki. În plus, își propune să ducă mai departe moștenirea 4x4 a mărcii spre noua era electrică pentru a oferi o adevărată experiență de condus SUV Suzuki.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Auto Expo 2023, președintele Suzuki a declarat: „Sunt încântat să dezvălui eVX, primul nostru EV strategic global. Abordarea încălzirii globale constituie o prioritate pentru Grupul Suzuki. Promovăm o serie de măsuri globale pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Suzuki va continua să ofere produse valoroase clienților noștri din întreaga lume, optimizându-le pentru modul în care oameni diferiți trăiesc și conduc.”

Specificații

Lungime totală 4.300 mm x lățime 1.800 mm x înălțime 1.600 mm

Capacitate baterie: 60 kWh

Autonomie: 550 km (măsurată în ciclul de conducere indian modificat (MIDC))